Zgodovina

Kompas Xnet je podjetje s skoraj 30-letno tradicijo na področju izvajanja IT storitev in izobraževanj. Naši začetki segajo že v leto 1989, ko smo kot PE Informatika takratnega turističnega podjetja Kompas Jugoslavija, začeli z izvajanjem prvih internih računalniških tečajev.

 • Nastane Kompas Xnet

  V letih 1991 in 1992 se Kompas Jugoslavija preoblikuje v delniške družbe, med katerimi nastane tudi Kompas Xnet. V tem obdobju se podjetje že začne odpirati in postopoma v svoje izobraževalne programe vključevati tudi zunanje udeležence. Osnovni dejavnosti ostaneta izobraževanje in pomoč uporabnikom znotraj Kompasa.

 • Končna lastniška struktura

  Zaradi neugodnih razmer in finančnih težav, ki so zavirale razvoj podjetja, se podjetje dokončno lastniško izmakne in to strukturo obdrži vse do danes.

 • Microsoft Partner

  Kmalu za tem nam Microsoft podeli status Microsoft Certified Solution Provider, ki se kasneje preimenuje v Microsoft Certified Partner.

 • Microsoft pooblaščeni izobraževalni center in ISO standard

  Kasneje podjetje pridobi tudi status Microsoft pooblaščenega izobraževalnega centra, ki se danes imenuje Microsoft Learning Partner – MLP in nam omogoča izvajanje Microsoft uradnih tečajev. V istem letu prejmemo tudi certifikat kakovosti po ISO standardih 9001:2000, ki nam ga podeli BVQI.

 • Specializacija za MS Office

  Na podlagi rešitve za MS Office 2003 nam Microsoft prizna dodatno usposobljenost, poleg izobraževalnega centra še Information Worker, kar v praksi pomeni specializacija za MS Office sisteme.

 • Microsoft Gold Partner

  Omenjene aktivnosti leto kasneje pripomorejo k pridobitvi statusa Microsoft Gold Certified Partner. V istem letu podjetje pridobi še kompetenco Small Business Specialist.

 • Preselitev v nove prostore

  V letu 2006 v podjetju izvedemo popolno adaptacijo novih poslovnih prostorov v Stegnah in se istega leta tudi v celoti preselimo v prenovljene prostore. Hkrati izberemo tudi nov logotip podjetja.

 • Dodatne Microsoft kompetence

  Na podlagi potrjenih referenc naših strank, nam leta 2007 Microsoft prizna posebno specializacijo na področju razvoja - Custom Development Solutions Competency. V letu 2008 pa pridobimo še kompetenco Security Software Advisor, za področje varnosti.

 • Priznanje za spletno stran NT konference 2010

  Za spletno stran NT konference 2010, ki je bila prva delujoča aplikacija v Sloveniji, narejena na Windows Azure platformi, prejmemo priznanje za najbolj inovativni pristop pri uporabi Microsoftovih spletnih tehnologij in platforme med slovenskimi partnerji. Prav tako komisija korporacije Microsoft potrdi, da spletna stran NTK 2010 zasluži svoje mesto med študijskimi primeri uspešnih projektov in je tako zgled učinkovite uporabe Microsoftove tehnologije Windows AZURE.

 • GOLD kompetenca za SharePoint

  Kot edini med Microsoftovimi CPLS partnerji v Sloveniji pridobimo GOLD kompetenco za področje SharePoint storitev in rešitev.

 • Zlata nit

  Kompas Xnet prvič sodeluje na izboru za najboljšega zaposlovalca - Zlata nit in se prikrade med 7 finalistov. V naslednjih letih nam ta rezultat uspe še šestkrat zapored.

 • LLPA članstvo

  Kot predstavnik za Slovenijo, se 18. oktobra 2013 vključimo v mednarodno združenje vodilnih IT izobraževalnih centrov - LLPA, kjer je trenutno 32 sodelujočih držav.

 • NETTY 2016

  Za spletno stran, ki smo jo izdelali za dirko F1, prejmemo nagrado NETTY 2016 za najboljšo spletno stran s področja športa v Azerbajdžanu.

Potrebuješ pomoč?
Potrebuješ pomoč?