Infrastrukturne storitve

Podjetja se morajo danes zaradi hitrega razvoja nenehno prilagajati spremembam poslovnega okolja, zato je potreben stalen proces prenove in informatizacije poslovanja. Pri tem pa je zelo pomembno, da skrbno načrtovane in učinkovito prilagojene poslovne procese ustrezno podpremo tudi s primerno informacijsko tehnologijo.

Na Kompas Xnetu imamo ekipo strokovnjakov, specializiranih za storitve in rešitve na Microsoft tehnologijah (s pomočjo storitev Microsoft Azure), ki vam z ustreznimi izkušnjami in poglobljenim tehničnim znanjem pomagajo pri prilagoditvi IT infrastrukture vašim poslovnim procesom in potrebam.

Postavitev in upravljanje IT infrastrukture

V kolikor v svojem podjetju nimate ustreznega kadra, ki bi skrbel za nemoteno delovanje računalniške infrastrukture, vam nudimo celovito podporo pri načrtovanju, postaviti, upravljanju in nadzoru vašega IT okolja. Po potrebi opravimo tudi pregled obstoječega stanja in vam s predlogi izboljšav ustrezno svetujemo ter poiščemo najoptimalnejšo, vsaki stranki posebej prilagojeno, rešitev.

Alternate Text

Postavitev ali prenova IT infrastrukture

Z uporabo najsodobnejših tehnologij in pristopov izpeljemo celoten proces vzpostavitve ali posodobitve IT infrastrukture. Poskrbimo za potrebno načrtovanje, dobavo ustrezne računalniške opreme in izvedemo vse potrebne namestitve ter konfiguracije.

Alternate Text

Upravljanje in nadzor

Deloma ali v celoti prevzamemo v upravljanje vašo IT infrastrukturo in skrbimo za reden nadzor računalniških sistemov ter omrežij. Opravljamo varnostne preglede in preventivno vzdrževanje strežniške infrastrukture, varnostnih politik, protivirusne zaščite, delovnih postaj, pisarniške in komunikacijske opreme.

Alternate Text

Pomoč uporabnikom – HelpDesk

Zagotavljamo vam hitro in zanesljivo strokovno podporo na daljavo ali neposredno na lokaciji, v primeru težav pri delu s programi Microsoft Office, nedelovanjem računalniške in pisarniške opreme ter omrežij, poskrbimo pa tudi za manjša popravila strojne opreme.

Svetovanje in pomoč na projektih

Če potrebujete nasvet strokovnjaka ali pomoč pri izvedbi zahtevnejših projektov, lahko pri nas najamete za to specializirane strokovnjake. Izvajamo razne sistemske integracije in trenutno aktualne storitve delnega ali popolnega prehoda v Microsoft oblak ter integracijo storitev Office 365 in Azure.

Alternate Text

Informacijska podpora pri organizaciji dogodkov

Za nemoten potek pomembnejših dogodkov vam lahko zagotovimo ustrezno informacijsko podporo, ki je za uspešno izvedbo le-teh zelo pomembna. Naša ekipa visoko usposobljenih specialistov ima izkušnje iz sodelovanja na pomembnih športnih prireditvah v tujini, kot so npr. 5. Azijske igre v Turkmenistanu (2017) in 1. Evropske igre v Bakuju (2015).

Alternate Text

Dobava in implementacija računalniške opreme

Samostojno ali v okviru pomoči na projektih, vam svetujemo pri izbiri in po potrebi poskrbimo tudi za dobavo strojne ali programske opreme. Izvedemo tudi implementacijo v vaše informacijsko okolje in naredimo vse potrebne namestitve ter konfiguracije.

Priporočila

 • Strokovne usposobljenosti sodelavcev Kompas Xnet-a ne bi ocenjeval, to so naredili že drugi s svojimi certifikati in nagradami, izpostavil pa bi odličen odnos z nami kot stranko in veliko pripravljenost premagovati nepredvidljive izzive, pomagati pri odpravljanju težav in svetovati, tudi ob neverjetnih terminih.

  Maj 2011

  Zlatko Malić - Služba za informatiko Fakulteta za upravo Univerze v Ljubljani
 • Evropske igre potrebujejo IT infrastrukturo, ki bo podpirala največji športni dogodek v zgodovini Azerbajdžana. Z namenom zagotavljanja vrhunske storitve v času Evropskih iger, je BEGOC potreboval ponudnika IT storitev, ki bi upravljal z IT infrastrukturo in nudil tudi tehnične storitve. BEGOC je izbral Eurodesign CSC, azerbajdžanskega integratorja tehnoloških storitev. Da bi bile zahtevane storitve izvedene na kakovosten način, je Eurodesign sklenil sodelovati z Microsoftom, Ciscom, EMC-jem ter Kompas Xnetom.
  Kompas Xnet se je strinjal, da bo podprl Eurodesign CSC pri administraciji kompleksne IT infrastrukture, temelječi na Microsoft tehnologijah. To nalogo je Kompas Xnet zaupal svojim najboljšim ljudem in njihova podpora Eurodesignu pri zagotavljanju delovanja sistemov kot so Active Directory, SharePoint aplikacije ter SCSM sistemi se je skozi celoten projekt izkazala kot nepogrešljivo. Specialisti Kompas Xneta so presenetili upravo Eurodesigna ter BEGOC-a s svojim profesionalnim odnosom, izvrstnim tehničnim znanjem ter prvovrstno izvedbo. Pri Eurodesignu cenimo izjemen prispevek Kompas Xneta pri zagotavljanju visokega nivoja razpoložljivosti storitev za BEGOC. Učinkovita ter uspešna izvedba vseh storitev za BEGOC je ustvarila trdne temelje za nadaljnje strateško ter dolgoročno sodelovanje med podjetjema.

  Junij 2015

  Sabir Hagverdiyev - Service Delivery Manager Eurodesign CSC, Azerbajdžan

Reference

Optotek

Dograditev informacijskega sistema

Dobava strojne in programske opreme.

Namestitev in konfiguracija backup sistema in dodatnega poštnega strežnika.

Kompas Xnet

BitLocker implementacija

Priprava okolja na avtomatiziran vklop BitLocker zaščite na Windows 7 klientih.

Leto 2012

Potrebuješ pomoč?
Potrebuješ pomoč?