O PODJETJU

Kompas Xnet je pooblaščeni Microsoft izobraževalni center in specializiran ponudnik storitev informacijske tehnologije ter rešitev za Microsoft produkte.

Z dolgoletnimi izkušnjami in ekipo vrhunskih specialistov smo kos tudi najbolj zahtevnim domačim in tujim projektom.

Poslanstvo in vrednote

Stranka je na prvem mestu - S pomočjo najsodobnejših informacijskih tehnologij strankam zagotavljamo učinkovite rešitve, ki so podpora njihovim specifičnim poslovnim procesom. Upoštevamo naročnika, njegove želje, potrebe in omejitve ter mu ustrezno svetujemo. Smo prilagodljivi in odzivni ter stremimo k temu, da presežemo njihova pričakovanja.

Zaupanje in sodelovanje - Naš cilj je dolgoročen partnerski odnos, ki temelji na zaupanju. Ne obljubljamo nemogočega, pač pa z znanjem in zanesljivostjo navdušujemo svoje stranke in dosledno izpolnjujemo dane obljube. Verjamemo, da so spoštovanje, odkrita komunikacija, sodelovanje in visoki etični standardi, ključ do uspeha.

Samo najboljše je dovolj dobro - Navdušena stranka je naš najboljši ambasador. Zato k vsakemu problemu pristopimo resno in odgovorno, naša ekipa vrhunskih strokovnjakov pa je zagotovilo za uspeh še tako zahtevnega projekta. Ustrezno strokovnost zaposlenih zagotavljamo z nenehnim vlaganjem v znanje in razvoj njihovih kompetenc ter spodbujanjem njihove osebne rasti.

Zgodovina

Začetki podjetja Kompas Xnet segajo v leto 1989, ko smo kot PE Informatika takratnega turističnega podjetja Kompas Jugoslavija, začeli z izvajanjem prvih internih računalniških tečajev.

V letih 1991 in 1992 se je Kompas preoblikoval v delniške družbe, med katerimi je bil tudi Kompas Xnet. V tem obdobju se je podjetje začelo odpirati in postopoma v svoje izobraževalne programe vključevati tudi zunanje udeležence. Takratna dejavnost podjetja je bila predvsem izobraževanje in pomoč uporabnikom znotraj Kompasa.

V letu 1995 se je nato podjetje dokončno lastniško preoblikovalo in to strukturo ima še danes.

Kmalu za tem, leta 1998 nam je Microsoft podelil status Microsoft Certified Solution Provider, ki se je kasneje preimenoval v Microsoft Certified Partner, od leta 2001 pa imamo tudi status Microsoft pooblaščenega izobraževalnega centra.

V naslednjih letih smo pridobivali še dodatne Microsoft kompetence in postopoma razširili poslovanje na vsa ključna področja informacijske tehnologije.

V letu 2006 smo izvedli popolno adaptacijo novih poslovnih prostorov v Stegnah in se istega leta tudi v celoti preselili v prenovljene prostore.

Certifikati, priznanja in nagrade

  • Leta 1998 smo s strani Microsofta prejeli status Microsoft Certified Partner in leta 2001 status Microsoft Ceftified Technical Education Center - CTEC
  • Leta 2005 smo pridobili status Microsoft Gold Certified Partner in specializacijo za Small Business Specialist
  • Leta 2007 nam je Microsoft priznal posebno specializacijo na področju razvoja - Custom Development Solutions Competency
  • Leta 2008 smo pridobili kompetenco Security Software Advisor
  • Leta 2010 smo prejeli dve priznanji NT konference 2010, ki je bila prva delujoča aplikacija v Sloveniji, narejena na Azure platformi
  • Leta 2010 smo pridobili tudi GOLD kompetenco za SharePoint
  • Leta 2016 smo prejeli nagrado NETTY 2016 za najboljšo spletno stran s področja športa v Azerbajdžanu 
  • Certifikat kakovosti po ISO standardih 9001:2015
  • Na izboru za najboljšega zaposlovalca - Zlata nit smo se šestkrat uvrstili med 7 finalistov
  • Na izobraževanjih svoje znanje predajajo 4 strokovnjaki, ki se lahko pohvalijo z laskavim nazivom MVP