SharePoint rešitve

Na področju IT storitev smo se v podjetju Kompas Xnet v zadnjih letih še posebej specializirali za administracijo in razvoj na platformi Microsoft SharePoint ter za omenjeno področje pridobili kompetenco Microsoft Gold Collaboration and Content. Z ekipo certificiranih strokovnjakov, med katerimi je tudi edini MVP za SharePoint v Sloveniji, in referencami iz številnih uspešno zaključenih projektov doma in v tujini, vam lahko zagotovimo prilagojene rešitve in storitve na najvišjem nivoju.

Kaj je SharePoint?

Vse bolj priljubljena platforma Microsoft SharePoint je namenjena vzpostavitvi poslovnih portalov za skupinsko delo, hkrati pa predstavlja tudi izjemno učinkovito orodje za razvoj prilagojenih programskih rešitev, na podlagi specifičnih poslovnih zahtev. Omogoča vam, da povečate produktivnost in učinkovitost dela z avtomatizacijo delovnih procesov in uvedbo elektronskih obrazcev za podporo kadrovskim, finančnim ter ostalim podpornim službam. Na SharePointu lahko vzpostavite pregleden dokumentni sistem s shranjevanjem različic, ki omogoča nastavljanje pravic in omejitev dostopa za različne skupine uporabnikov. Poleg tega lahko ustvarjate spletna mesta za sodelovanje in komunikacijo z ljudmi znotraj delovnih skupin, oddelkov, celotne organizacije ali izven nje, ki omogočajo skupno rabo datotek, knjižnic in seznamov ter izmenjavo informacij, idej in znanja. Če vas zanima podrobnejša predstavitev platforme Microsoft SharePoint in primeri dobrih praks že implementiranih rešitev, nas kontaktirajte in dogovorili se bomo za kratek informativni sestanek.

Alternate Text

Vzpostavitev portala ali spletne strani in izdelava prilagojenih rešitev

Vzpostavimo vam SharePoint portal ali spletno stran za vaše podjetje in po potrebi izvedemo tudi usposabljanje za urednike ali končne uporabnike. Izkušnje imamo tako z implementacijo intranet portalov za sodelovanje med zaposlenimi, kot tudi extranet portalov za komunikacijo s strankami, partnerji ali dobavitelji, ki jih popolnoma prilagodimo vašim delovnim procesom.

V skladu s specifičnimi potrebami naročnika, so možne razne prilagoditve SharePoint platforme in razvoj rešitev po naročilu, kot so dodatne funkcionalnosti, delovni tokovi in različne aplikacije (za vodenje službenih poti, počitniških kapacitet, registracijo delovnega časa itd.).

Alternate Text

Postavitev, podpora in vzdrževanje potrebne infrastrukture

Pri uvedbi Microsoft SharePoint platforme v vaše informacijsko okolje, vam svetujemo glede ustrezne verzije in načina licenciranja ter izvedemo namestitev, vključno z vsemi potrebnimi nastavitvami SharePoint Serverja. Po potrebi lahko na njem vzpostavimo tudi infrastrukturo za poslovno inteligenco. Če nimate ustreznega kadra za vzdrževanje in upravljanje SharePointa ter zagotavljanje podpore uporabnikom, vam tovrstne storitve lahko zagotovimo s pomočjo naših certificiranih strokovnjakov.

Alternate Text

Svetovanje in pomoč na projektih

Imate v podjetju lastno SharePoint ekipo, pa kljub temu občasno potrebujete nasvet strokovnjaka ali pomoč pri izvedbi zahtevnejših projektov? Obrnite se na naše specialiste, ki bodo z vami delili najboljše prakse in večletne izkušnje iz sodelovanja na projektih doma in v tujini. Izvajamo nadgradnje in migracije na novejše verzije ali v SharePoint Online - v sklopu storitve Office 365 ali samostojno.

Alternate Text

SharePoint produkti in partnerske rešitve

Razvili smo nekaj lastnih SharePoint rešitev, ki vam jih lahko ponudimo samostojno, v paketu ali v sklopu izvedbe ostalih storitev. To so aplikacije in gradniki, kot so Potni nalogi, Vreme, Galerija, Dogodki, Odštevalnik, Časovni pasovi.

V sodelovanju z nekaterimi tujimi partnerji, ponujamo tudi dobavo in ustrezno podporo pri implementaciji partnerskih produktov (Webcon, SysKit, Lightning Tools, KwizCom, Metalogix).

Priporočila

 • Strokovna ekipa in profesionalno delovanje so odlika podjetja Kompas Xnet, zato z njimi radi sodelujemo.
  Priporočam jih tako za uvedbo rešitev na področju MS rešitev, kot je na primer SharePoint 2013 ali pa izvedbo izobraževanj – vsako podjetje bo s temi znanji le pridobivalo. Priporočam!

  Januar 2015

  Cvetka Hočevar, direktorica informatike Medis
 • Kompas Xnet d.o.o. se je tudi pri nadgradnji SharePoint 2010 na 2016 izkazal kot strokovno vrhunsko kompetenten partner. Nadgradnja in migracija vseh vsebin in rešitev na intranetnem portalu AJPES je bila izvedena brez težav in v dogovorjenih časovnih rokih. Uporabniki so lahko takoj po migraciji nadaljevali z uporabo vseh obstoječih storitev, zadovoljni pa so bili tudi z na novo izdelanim oblikovanjem spletnih strani. Zaradi navedenega izvajalca vsekakor priporočamo tudi drugim.

  Marjan Babič - Vodja IT službe, namestnik direktorja AJPES

Reference

Generic placeholder image

Krka d.d.

Nadgradnja SharePoint 2007 na SharePoint 2013

Namestitev in konfiguracija SharePoint 2013 ter nadgradnja vsebin in namenskih rešitev s SharePoint 2007.

Izdelava matrice na podlagi CGP naročnika.
Izdelava dokumentacije in šolanje urednikov.

Extranet:

 • Postavitev okolja (test+produkcija)
 • Nadgradnja produkcija (prenos vsebin)
 • Branding (MasterPages, PageLayouts)
 • Prikaz krovnih spletnih mest WP
 • Password WebPart
 • Testiranje & Prenos v produkcijo

Intranet:

 • Postavitev okolja(test+produkcija)
 • Nadgradnja test (prenos vsebin)
 • Nadgradnja produkcija (prenos vsebin)
 • Izdelava Site definitions
 • Izdelava Site templates
 • Izdelava List Definition
 • Izdelava Content Types
 • Izdelava WP
 • Izdelava kontrol
 • Izdelava  featurjev
 • Branding (MasterPages, teme)

Po primopredaji, od januarja 2015 ==>
redno in preventivno vzdrževanje, pomoč in svetovanje naročniku
prilagoditve in izdelava vrste namenskih rešitev po specifikaciji naročnika.

Leto 2013 / 2014

Generic placeholder image

Ministrstvo za kulturo

Rezervacije

Za SharePoint 2007 smo uredili podporo za službena potovanja, odsotnosti, dopuste in rezervacijo skupnih prostor in virov. Uporabniki lahko na portalu oddajo ustrezno vlogo, ki jo v odobritev dobi njihov nadrejeni. Na koncu je o odločitvi nadrejenega, uporabnik obveščen preko elektronske pošte.

Leto 2009