Za IT strokovnjake

Poleg osnovnih računalniških tečajev za uporabnike, izvajamo tudi izobraževanja za IT strokovnjake. Večino teh predstavljajo Microsoft uradni tečaji, v sodelovanju z nekaterimi domačimi in tujimi partnerji, pa ponujamo tudi druga napredna izobraževanja.

Tečaji potekajo v skupinah do največ 12 oseb, pod vodstvom certificiranega predavatelja. Udeležba na tečaju vključuje tudi gradivo, pisalo, blok in mapo. Poskrbljeno je za osvežilne napitke in toplo kosilo med odmori. Po koncu izobraževanja udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi na tečaju, na voljo pa smo še 3 mesece po zaključku tečaja, z brezplačnim strokovnim svetovanjem po telefonu ali e-pošti.

Tečaji za IT strokovnjake potekajo od 9:00 do 17:00 (z nekaj izjemami) v naših sodobno opremljenih učilnicah, na sedežu podjetja v Ljubljani. Za vse obiskovalce našega izobraževalnega centra je rezervirano parkirišče. Več informacij in podrobnejša navodila dobite ob potrditvi izvedbe tečaja.

Microsoft Uradni tečaji

Smo Microsoft pooblaščeni izobraževalni center, zato v naši ponudbi tečajev za IT strokovnjake največji delež predstavljajo prav Microsoft uradni tečaji, večino katerih lahko krijete tudi s SA Training Voucherji. Po večini jih izvajamo v obliki klasičnih tečajev v učilnici, pod vodstvom MCT predavatelja. Če vam ta način izobraževanja ne ustreza in bi želeli imeti dostop do vsebin za učenje v vsakem trenutku, imate na voljo tudi Microsoft tečaje na zahtevo. V okviru programa Microsoft Learning as a Service (LaaS) pa vam lahko ponudimo tudi različne izobraževalne pakete za večplastno učenje, s kombinacijo učnih metod in orodij, dostopnih ob vsakem trenutku.

Masterclass izobraževanja

Intenzivne napredne delavnice pod vodstvom mednarodno priznanih strokovnjakov potekajo na visokem tehničnem nivoju in so namenjene izkušenim IT strokovnjakom.

Največji del predstavljajo delavnice s področja IT varnosti in upravljanja. Izvajamo jih v sodelovanju s partnerjem CQURE ACADEMY iz Poljske, katerega ustanoviteljica je svetovno priznana strokovnjakinja na področju varnosti, Paula Januszkiewicz.

SolidQ in ostala izobraževanja

Na področju izobraževanj za delo z bazami podatkov v SQL, organiziramo tečaje z najboljšimi strokovnjaki iz podjetja SolidQ, ki jih v primeru zadostnega interesa izvedemo v naših prostorih.

Poleg izobraževanj za Microsoft tehnologije, v našem koledarju tečajev najdete tudi ostale, trenutno aktualne tečaje in delavnice za IT strokovnjake, kot so Blockchain delavnica za programerje, Java programiranje, MAYA, Micrososft Dynamics CRM, EmbRace R and Python.

Aktualni tečaji za IT strokovnjake

Microsoft uradni tečaji

Posebej specializirani smo za izobraževanje na področju Microsoft tehnologij in izvedbo MOC tečajev (Microsoft Official Courses). Izvajajo jih lahko le ustrezno usposobljeni predavatelji s statusom Microsoft Certified Trainer – MCT v pooblaščenih izobraževalnih centrih - MLP (Microsoft Learning Partner).

Microsoft uradne tečaje izvajamo za vsa ključna IT področja in Microsoft tehnologije.

V naši ponudi najdete infrastrukturna izobraževanja za sistemske inženirje, ki se ukvarjajo s tehnologijami kot so Windows Server 2016, Microsoft Exchange Server, Office 365 in druge.

V sklopu Microsoft razvojnih tečajev izvajamo tudi izobraževanja za razvoj s tehnologijami Microsoft Azure, ASP.NET, C# programskim jezikom in ostalimi.
Pokrivamo pa tudi področje administracije in razvoja za Microsoft SQL in SharePoint Server.

Za večino Microsoft uradnih tečajev lahko uporabite tudi SA Training Voucherje, v kolikor jih imate na podlagi licenčne pogodbe, sklenjene z Microsoftom.

Microsoft Software Assurance Training Vouchers (SATV) so ugodnosti programa Software Assurance, s katerimi ste upravičeni do brezplačnega izobraževanja MOC in MOD (MOC On-Demand) ali opravljanja izpitov v Microsoft pooblaščenih izobraževalnih centrih.
Kateri tečaji so plačljivi z voucherji, preverite v SA katalogu.

Kako vam lahko Kompas Xnet pomaga do brezplačnega izobraževanja?
 • Z Microsoftovim pooblastilom lahko za vas preverimo, koliko/če SATV ima na voljo vaše podjetje.
 • Svetujemo vam glede ustreznih tečajev in vam pomagamo pri aktivaciji voucherjev.
 • V kolikor vam ne ustreza udeležba na klasičnih tečajih v učilnici, vam nudimo tudi možnost izvedbe on-site izobraževanja z uporabo voucherjev.

Več informacij in navodila za aktivacijo voucherjev najdete v SATV FAQs - For Customers.

Po aktivaciji (najkasneje do pričetka tečaja) nam posredujte voucher ID in e-naslov udeleženca, na katerega je kreiran voucher, ki ju potrebujemo za unovčenje voucherja.

Kompas Xnet učna spletna platforma

Tu so nova orodja in tehnologije za delo, novi načini dela ter novi izzivi delovne sile, kar povečuje vrzeli v znanju. Skrb za neprestan razvoj kompetenc, ki jih potrebujemo danes in tudi tistih, ki jih bomo potrebovali jutri je tako nepogrešljiva.

Program Microsoft Learning as a Service (LaaS) je integracija celovite izobraževalne izkušnje, ki vam omogoča večplastno kombinacijo učnih metod in orodij, dostopnih ob vsakem trenutku. Za obvladovanje različnih znanj, ki jih dandanes od IT strokovnjakov zahteva bliskovit razvoj tehnologije, je namreč potrebno pristopiti k novemu, bolj modernemu načinu izobraževanja. Ta, poleg tradicionalnega izobraževanja v učilnici, vključuje tudi spletne izobraževalne vsebine v obliki video posnetkov, besedil, praktičnih vaj in preverjanja znanja.

Kompas Xnet učna spletna platforma

Na voljo 180+ tečajev

V sodelovanju z mednarodnim združenjem izobraževalnih LLPA, vam edini v Sloveniji ekskluzivno omogočamo možnost, da vam ponudimo paleto spletnih tečajev preko Xnet učne spletne platforme. Tečaje so razvili Microsoft strokovnjaki.

V nizu spletnih tečajev so vključene praktične vaje, video posnetki, besedila in preverjanje znanja. Kombinirate jih lahko kot samostojno učenje, za poglobitev in nadgraditev znanja pa lahko izbirate še med klasičnimi tečaji, Q&A ter individualnimi srečanji v živo. Vaše znanje lahko pred in med učnim procesom preverite ter ob koncu potrdite z ustreznim certifikatom.

Lastnosti in prednosti uporabe:

 • Uradno s strani Microsoft-a
 • Najsodobnejše vsebine
 • Dostop preko spleta s katerekoli naprave
 • Modulirane vsebine
 • Dostop 24/7
 • Učenje glede na vaše potrebe
 • Upravljate svoj čas
 • Izobraževanje skladno s potrebami po znanjih za posamična delovna mesta
 • Priporočene učne poti
 • Q&A srečanja
 • Ugodnosti ob kombinaciji z MOC
 • Preverjanje razumevanja
 • Spremljanje napredka

Ne glede na to, kakšna je vaša vloga, lahko te učne poti uporabite za nadgraditev znanj. Trenutno lahko izbirate tečaje med sklopi:

 • Cybersecurity
 • Data Science
 • Artificial intelligence
 • DevOps
 • Data Analysis
 • Big Data
 • Entry Level Software Development
 • IT support
 • Microsoft Azure
 • Microsoft 365 Identity
 • Microsoft 365 Mobility

Med njimi so tudi učne poti za dosego »Microsoft Role-based Certifications«, ki temeljijo na delovnih vlogah in ki kažejo, da ste v koraku s tehničnimi nalogami in zahtevami današnjega časa.

Predlagamo, da nam zaupate vaše želje in potrebe, na podlagi katerih vam bomo ustrezno svetovali, pripravili ponudbo po vaši meri ter vam zagotovili najoptimalnejšo izvedbo izobraževanja.

Za naročilo ali dodatne informacije nam pišite na info@kompas-xnet.si ali nas pokličite na 01/5136 990.

Azure Cloud Office 365 izobraževanja

Azure je skupek IT storitev kot so strežniki, hramba podatkov, podatkovne baze, networking, podpora za aplikacije in mnogo drugih. Z njihovo uporabo lahko izvedete hitrejše re-inovacije vaših idej in dosegate nižje stroške za vaše razvojne cilje. Microsoft Azure oblačna storitev omogoča nižjo ceno infrastrukture, hitreje lahko izvedete svoje ideje in ste tako tudi bolj produktivni. Microsoft Azure storitve vam omogočijo tudi boljšo performančnost, večjo varnost vaše IT infrastrukture in možnost za hitrejšo globalno širitev.

Oglejte si nove Microsoft role-based certifikacijske poti, izberite svoje področje in se udeležite ustreznega izobraževanja:

Microsoft role-based certifikacijske poti

Live virtual tečaji

Izobraževanje na daljavo

Počutili se boste kot v učilnici, vendar iz udobja doma/pisarne

Kaj pričakovati?

 • Najnovejša tehnologija + vrhunski inštruktorji + interaktivnost
 • Izkušnja virtualnega izobraževanja je enaka, kot na tečaju v učilnici.
 • Predavajo vam isti predavatelji z enako vsebino, kot na tečaju v učilnici.
 • Pred pričetkom tečaja in med tečajem vam je, po potrebi, na voljo tudi tehnična podpora.
 • Med tečajem aktivno sodelujete s predavateljem kot tudi z ostalimi udeleženci in lahko postavljate vprašanja, dajete komentarje
 • Tehnične zahteve, ki so običajno potrebne za učinkovit dostop do udeležbe tečaja, so internetna povezava, spletni brskalnik, slušalke in zvočnik.
 • Ko s tečajem zaključite, prejmete zanj tudi potrdilo o udeležbi – kot če bi bili dejansko v učilnici.

Imate zaključeno skupino? Potrebujete uporabniška znanja?

Izobraževanja v live virtual obliki oz na daljavo organiziramo tudi za zaključene skupine. Morda imate skupino sodelavcev in bi radi na strukturiran način pridobili znanja uporabe Microsoft Teams, projektnega vodenja, Excela, uporabe Office 365 ali številnih drugih aplikacij. Program vam vsebinsko in časovno prilagodimo, naredimo po meri.

Zaupajte nam vaše potrebe in poiskali bomo rešitve.

Praktični napotki

Obisk live virtualnega tečaja se vseeno nekoliko razlikuje od fizične udeležbe, v naši učilnici. Namesto, da zgodaj vstanete in se odpravite na pot, se na tečaj vključite od koder koli imate internetno povezavo. Kljub temu vam toplo priporočamo, da si pred izvedbo vzamete nekaj minut za pripravo.

1. Boste v pisarni? Delali od doma?

Določite si mesto, kjer se boste lahko osredotočili in vas bodo čim manj motili.

2. Povezava

Delo z brezžično povezavo je v redu, priporočamo pa žično povezavo, le ta dosledno zagotavlja potrebno pasovno širino.

3. Ustvarite potrebne račune

Pred pričetkom tečaja boste z naše strani prejeli navodila, katere dostope boste potrebovali za virtualno platformo, laboratorijsko okolje in elektronsko knjigo.

V večini tečajev uporabljamo:

-platformo Microsot Teams

 Navodila za ustvarjanje brezplačnega Teams računa

-Skillpipe za dostop do elektronske knjige

-Laboratorijsko okolje

Sodelujemo z različnimi vendorji, tako da vam bomo pred tečajem posredovali potrebne dostope.

Pri posameznih tečajih vas bomo prosili še:

-da si kreirate Microsoft ID account. Zaželjeno je, da se kreira samo za potrebe tečaja in se s tem izognemo morebitnim težavam (nenamerno brisanje in spreminjanje virov itd.)

-Microsoft Azure Subscription – tekom tečaja mi poskrbimo za vaš Azure pass

4. »Out of Office«

Ne pozabite si označiti v koledar vašo odsotnost, vklopiti obvestilo, da ste izven pisarne in kolikor se le da, se uprite želji po preverjanju e-poštnih sporočil ali telefonskih klicev. Ne pozabite, izobraževanje je naložba vase, od vas pa je, da temu date visoko prednostno nalogo.

5. Slišim?

Prepričajte se, da lahko slišite in vas slišijo. Slušalke za telefon so super, vendar boste po celem dnevu cenili, da boste lahko tudi prosto govorili in sodelovali pri tečaju z uporabo udobnih čez ušesnih slušalk z mikrofonom. Ne pozabite povezati slušalke pred vstopom v virtualni tečaj, da boste lahko takoj začeli poslušati in sodelovati.

6. Monitor

Predvsem za MOC tečaje priporočamo uporabo dveh monitorjev, saj boste tako med delom/vajami lažje sledili navodilom/dokumentacij

Za dodatne informacije nam pišite na info@kompas-xnet.si ali pokličite na 01 5136 993

Vašo zvestobo in zaupanje z veseljem nagrajujemo

Dobrodošli v Xnet-ovem programu zvestobe!

V Kompas Xnet-u smo izjemno ponosni na vsakega od naših zvestih tečajnikov in zato vašo zvestobo in zaupanje z veseljem tudi nagrajujemo. Program zvestobe smo pripravili z namenom, da se vam ob vsakem vašem ponovnem obisku zahvalimo za zaupanje, da ste izbrali naša izobraževanja, z darilom, ki je namenjeno samo vam.

Program je namenjen vsem udeležencem IT specialističnih izobraževanj. Vstop je avtomatičen ob vaši udeležbi na enem izmed tečajev (MLP oz. MOC) ter je oseben in neprenosljiv.

Kaj vam prinaša program zvestobe

Program zvestobe svojim članom prinaša številne ugodnosti v obliki daril, popustov ali zanimivih informacij s področja IT. Ob koncu posameznega tečaja vas čaka lepo darilo ter tekom leta akcijske ugodnosti, dogodki in srečanja.

Nekaj razlogov, zakaj bi izbrali prav nas:

 • Imamo 25 let izkušenj
 • Tečaje izvaja vrhunska ekipa predavateljev z nazivi MCT, MVP, MCM, ki pa niso zgolj to, pač pa tudi specialisti z bogatimi izkušnjami s terena.
 • Imamo oseben pristop tekom tečaja tako s strani predavatelja kot osebja
 • Poskrbimo za sprostitev med odmori – BILJARD, KAVA, PECIVO.
 • Na voljo smo vam tudi po zaključku izobraževanja, saj vam zagotavljamo brezplačno strokovno svetovanje po telefonu – in to še 3 -12 mesecev po zaključku tečaja!
 • Izobraževanja potekajo po mednarodnih standardih, z najvišjo stopnjo kakovosti in na najsodobnejši način
 • V času šolskih počitnic lahko brezplačno pripeljete k nam tudi svojega šolarja, ki ga bomo vključili v eno izmed počitniških delavnic. Tako staršem omogočimo en brezskrben teden
 • V kolikor se iz kakršnegakoli razloga ne morete udeležiti posameznega dne na tečaju, lahko tečaj spremljate od doma v live virtual obliki
 • Možnost koriščenja SATV –Microsoft voucherjev
 • Po izvedbi šolanja ne ostanete sami, saj vam nudimo različne možnosti pomoči in sodelovanja.
 • Pomagamo vam pripraviti usmerjeno učno pot, certifikacijsko pot

Mnenja, ki štejejo

Poglejte, kaj stranke pravijo o nas.

arrow
Nadaljevalni tečaj Excela je bil super! Vsi slušatelji smo bili izredno zadovoljni, predvsem gre zahvala predavatelju Klemenu Vončina. Ure so bile z njegove strani vrhunsko izpeljane. Irena Berlec Avbelj - vodja prodaje in distribucije Jata Emona d.o.o.
Zame osebno je bilo veliko novih informacij, bližnjic in pojasnil za katere sem do sedaj bil odvisen od spletnega iskanja. Podajanje znanja s strani predavatelja je bilo tudi zelo dobro približano na tečajnikom. Peter Rogelj - Trimo d.o.o.
Tečaj priporočam za splošno izobraževanje o oblačni infrastrukturi, pomaga pri razumevanju. Matjaž Dijak - RC IKT
Odziv udeležencev tečaja je bil zelo pozitiven, večina je tečaj ocenila kot koristen. Zadovoljni smo bili z vsebinsko izvedbo tečaja, pa tudi operativno, saj je tečaj potekal na sedežu našega podjetja. Anamari Šuštar - vodja administracije in kadrov Mimovrste
Dober uvod v .NET CORE. Gašper ima jeklene živce in odgovarja na vsaka že tako normalna vprašanja. Matej Škerjanc - Akrapovič d.d.
"Tečaj je bil zelo primeren za spoznavanje SQL DWN. Še posebej koristne so predavatelje izkušnje, ki mi lahko v prihodnosti privarčujejo marsikateri glavobol." Erik Žunec - Comtrade
Bootcamp: "Tečaj je presegel moja pričakovanja, tako po strokovni plati, kot po atmosferi in namestitvi!" Tomaž Končan - Zavarovalnica Sava d.d.
Bootcamp: "Najboljše izobraževanje ever! Ogromno izmenjave znanja med slušatelji in predavatelji, abnormalna količina novega znanja. Upam, da zadevo še kdaj ponovimo." Jure Klančar - Zavarovalnica Sava d.d.
Primerna vsebina tečaja, predavatelj vsebino dobro razložil. Prijetno osebje in okolje. Štefan Žerdin - ZZZS
arrow

Potrebuješ pomoč?
Potrebuješ pomoč?